B. Cito Tekst

16. november 2009

 
Startside
B. Cito Album
B.Cito Tekst
Fotoalbum
Om mig
Diverse
 

 

 

 

 

 

 

 

 

D. A. I.

  Allerførst vil jeg fortælle om unionens historie, da der er mange der har spurgt om det, altså først blev Småklubbernes sammenslutning stiftet i 1926, inden den tid spilledes kun private kampe. Småklubbernnes sammenslutning blev i slutningen af 1927 døbt om til Arbejdernes Boldspil Union (A. B. U.) I efteråret 1932blev A. B. U. døbt om til det nuværende D.A.I.

  Ang. Cito: Den gamle formand Peter Gall sagde, når man spurgte ham, det betyder ”Hurtig” Senere har jeg fået at vide at det også betyder ”Frem” Eller ”Fremad”  for øvrigt hed boldklubben i starten ”Stevns” fordi det var nogle drenge fra Stevnsgade der startede den, der var imidlertid nogle medlemmer der hellere ville have den som selskabelig forening, dem der var imod det stiftede så B. Cito. Det var hvad jeg ville skrive om det.

  Så vil jeg gå over til at fortælle om min tid i B. Cito. Det var Orla Nielsen der lokkede mig, han var min overbo i Pile Alle. Han er for resten ud af en stor sportsfamilie. Tre af hans brødre spillede også i B. Cito  Henry, Svend og Harald. Dremy Nielsen var Bokser, Johnny Nielsen var Bryder, det var Haubert også, han var også Formand for Københavnskredsen.

  Den første gang jeg var med i B.Cito blev jeg præsenteret for Medlemmerne, så blev jeg sat på holdet til om lørdagen, vi skulle spille mod B. 1950, som skulle spille deres sidste kamp i D. A.I. De havde meldt sig over i K. B. U. Da vi kørte ud til kampen sagde Orla til mig at de havde vundet  9 – 1 over os i foråret så det ville blive en drabelig kamp. Jeg synes det var lidt hasarderet at tage mig med i sådan en kamp, jeg havde jo ikke spillet i mange år. Men kampen forløb nu meget godt, der var en af deres bedste der brækkede næsen, da han skulle lave et overfald på mig. Og resultatet blev 4 – 1 til os. Da vi startede på forårets kampe blev jeg sat som reserve.

  Tysklandsture og andre venskabsklubber.

Samarbejdet med Tyskerne var etableret da jeg kom i Klubben. De var her på besøg i Efteråret 1959, hvor de spillede en kamp mod B. Cito og der var  fest om Aftenen i ”Kostalden”, det var vort foretrukne Selskabslokale på daværende tidspunkt, det var et Lokale lige ved siden af Idrætsparken og det hørte til Lægeforeningens Boliger. Næste dag kørte vi op til Skuldelev hvor der var arrangeret to Kampe, en hvor Tyskerne deltog og en for B. Cito’s 2.hold mod Skuldelev’s 2.hold, bagefter kørte vi til Roskilde og der var Spisning og Bal til ud på Natten i Fjordvilla, alt sammen arrangeret af Orla Nielsen, som var vor Kasserer og i det hele taget en enestående Leder, han ledede også Turene til Østtyskland, vi var dernede hvert år i Østersøugen, vi spillede en kamp mod ”Empor” Külungsborn og så var der arrangeret et par Kampe mod Klubber i Omegnen i Østersøugen, det kostede os kun Rejsen til Rostock og retur. Alt andet blev betalt af detTyske Forbund; vi boede i et større Udhus kaldet ”Pirathulen” vi havde mange morsomme Timer der. Som Tiden gik blev vi jo ældre og spillede Oldboys og Turene blev lagt om Efteråret, når Turneringen herhjemme var afsluttet, efterhånden kom der flere nye på begge Holdene, så var det ikke længere så interessant, og da Tyskerne så spurgte ved en Fest om hvad vi egentlig kom efter, ja så besluttede vi at slutte Samarbejdet.

Vi har også haft flere Venskabsklubber herhjemme i Nordsjælland, først
og fremmest Helsinge, som vi har spillet mange Venskabskampe mod, vi havde en Spiller som kom deroppe fra: Poul Larsen med øgenavnet Økonomien, han var ofte med på udvalgte hold når D. A. I. spillede Landskampe. Det var fast Kotume at vi spillede Træningskamp inden Turneringstarten  mod Helsinge og Skuldelev som vi også havde samarbejde med, en af Klubbens medstiftere var fra Skuldelev, Thorkild Seeger han var angriber og havde Topscorerværdigheden i mange år.
Jeg skal senere fortælle om min Tid som Spiller og om mit arbejde i Bestyrelsen og om arbejdet i Hullet som var vort daværende Klublokale.    
 
 
 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
     

 

  

Dette Websted blev sidst opdateret 16. november 2009